• Gratis verzending
  • Showroom - Werkplaats - Instalaties
  • Voor 16.00 uur besteld is volgende werkdag geleverd
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • Gratis verzending
  • Showroom - Werkplaats - Instalaties
  • Voor 16.00 uur besteld is volgende werkdag geleverd
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna

Wij hebben voor elk type voertuig de ideale oplossing! De mogelijkheden binnen ons bedrijf zijn eindeloos, maar vooral persoonlijk en op maat gemaakt voor uw budget. Voor al onze mogelijkheden verwijzen wij u graag naar de keuze knop op de product pagina's.Wij leveren after-market producten en deze kunnen weleens aangepast worden. Naast levering monteren wij dagelijks multimedia systemen en het komt weinig voor dat een fabrieksradio niet vervangen kan worden. Wij staan voor je klaar als je hulp nodig hebt en kunnen het beste en het snelste reageren als je het kenteken en een foto van de dashboard van je auto naar ons mailt. 

Wat is een pasklaar systeem?

Een Pasklaar systeem welke specifiek gemaakt is voor een bepaald automerk/type. Deze systemen worden met framewerk geleverd.

Kan ik met mijn bestelling bij Carmultimedia voor installatie terecht?

Wilt u bestelling laten installeren of inbouwen en heeft u bestelling online bij ons besteld, wij zullen na ontvangt van u bestelling u contacteren voor een werkplaats afspraak.

Hoelang duurt de installatie van Apple CarPlay & Android auto systeem in mijn auto?

De gemiddelde tijd voor Apple CarPlay & Android auto multimedia installatie is 1-3 uur,

Wat is een Plug en Play systeem?

Carmultimedia levert uitsluitend producten met Plug en Play stekkers.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Voor meer informatie, zie ons pagina voor bestellen en levering.

Wat zijn de kosten voor installatie?

Voor installatie en inbouwen hebben wij een uurtarief van €65,00 exclusief btw per uur. 

Waarom een accu in de auto?

De auto heeft 12V (Volt) aan boord. Deze komt uit de accu die onder de motorkap zit. De accu wordt niet alleen gebruikt voor het starten van de auto maar ook voor de verlichting, de ventilatie en onder andere ook de autoradio.

Wat doet een dynamo?

De dynamo laadt de accu op. De dynamo draait als de motor draait en wekt hierdoor energie op. Om een accu op te laden heb je meer spanning nodig dan dat er uit de accu komt. Een 12Volt auto accu kun je met 13 of 14Volt opladen. De spanning die van de dynamo komt moet dus hoger zijn dan 12Volt. Als je op de accu polen meet terwijl de motor draait zul je dus een hogeren spanning dan 12Volt moeten meten. Vaak gaat er een accu icoon branden in het dashboard als de dynamo niet goed bijlaad (met een draaiende motor.

Wat is spanning en stroom (Ampère)?

De spanning is het voltage waarop dingen werken. Een autolampje werkt op 12V stroom. Een autolampje weer als voorbeeld kan 55W (Watt) verbruiken. De stroom die hij nodig heeft is dan  4,6A (Ampère).Rekensom: Watt delen door Volt is Stroom.

Wat is een ISO stekker?

Een ISO stekker, ook wel ISO kabel genoemd, gebruik je om je autoradio aan te sluiten. Vroeger was het aansluiten van een autoradio een redelijk technisch karweitje; iedere kabel moest je apart aan elkaar knopen. Een ISO stekker bevat alle benodigde aansluitingen, behalve de antenne, USB, GPS, achteruitrijcamera en subwoofer aansluitingen.

Wat is een Geschakeld/Contactvoeding?

Een geschakeld of contactvoeding is een 12 volt voeding die enkel op de draad staat wanneer de auto op contact staat. Wanneer de auto uit staat mag hier geen voeding op staan. Te herkennen aan de rode kleur.

Wat is een B+ battery?

Een B+ battery of ook als gelijkspanning genoemd is een 12V voeding die vanuit de batterij wordt gevoed. Door de B+ voeding onthoudt de autoradio waar je als laatst gebleven was. Te herkennen aan de gele kleur en dikker dan andere kabels. 

Wat is een GND kabel?

Een GND kabel is voor massa. De massa draad / min, te herkennen aan de zwarte kleur. Deze kan ook aan het chassis van de auto worden bevestigd. 

Wat is een Quadlock stekker?

Een Quadlock naar ISO stekker is bedoeld voor het inbouwen van autoradio's, dvd-spelers of navigatiesystemen met een universele ISO aansluiting. De ISO kabel wordt gekoppeld aan de originele kabelboom van uw voertuig. Het plug and play ontwerp en correcte kabel kleuren zorgt voor een installatie zonder moeilijkheden.

Wat is een CANBUS?

Controller Area Network Een bus is een dunne kabel, waarlangs digitale signalen kunnen worden verstuurd. De CAN-bus is een serieel protocol voor data-overdracht tussen elektronische componenten in een auto, zonder tussenkomst van een centrale computer. De CAN-bus bestuurt via dataverkeer het stroomgebruik in de auto.

Waarom zekeringen in de auto?

Niet elke verbruiker verbruikt evenveel stroom. Daarom worden zekeringen aangepast op de verbruiker. Een achterruitverwarming die 8A (ampère) verbruikt zal dan ook afgezekerd worden met een 10A zekering. Als er iets fout gaat (bv kortsluiting) dan loopt de stroom hoger op dan de 8A. De zekering laat van 0A tot 10A door en gaat daarna stuk. Zekeringen zijn dus belangrijk want kortsluiting kan brand veroorzaken.Autozekeringen zijn er in verschillende standaard waarden. Om ze makkelijk te herkennen hebben ze de waarde op de zekering gezet en elke waarde een kleur gegeven.

Donkerbruin = 7,5A

Rood = 10A

Blauw = 15A

Geel = 20A

Wit (doorzichtig) = 25A

Groen = 30A

Wat zijn Key draden?

Deze draden zijn specifiek nodig om te verbinden met een stuurwiel adapter lead (Dit is aan de orde bij universele systemen met een pasfront). Onze multimedia worden geleverd, indien uw auto het ondersteund met een CANBUS die de Key draden een signaal geven. 

Wat zijn RCA stekkers?

De RCA stekkers, dat zijn aansluitingen voor video en audio voor bijvoorbeeld een versterker, SUB woofer, microfoon, achteruitrijcamera en aux input. Deze zijn te herkennen aan de kleuren rood, wit, geel en groen.

Wat is een 8 pin RCA-camera input?

De 8 pin video RCA aansluiting heeft u nodig voor een achteruitrijcamera, te herkennen aan enkelvoudig RCA-stekker in de kleur geel. De gele aansluiting is voor video riverse camera en de losse draad is voor Bluetooth en WiFi signaal. Let op de 8 pin RCA kabel dient altijd aangesloten te worden. 

Wat is een GPS?

Gps is een afkorting van Global Positioning System. Het is eigenlijk de naam van het Amerikaanse GNS systeem (GNSS) dat in 1970 satellieten in banen rond de aarde heeft gelanceerd, die het mogelijk moeten maken op aarde je positie nauwkeurig te bepalen.De GPS wordt gekoppeld met een SMA aansluiting voor GPS navigatie naar de multimedia autoradio. 

Wat is een Radio antenne?

Afhankelijk van de radio aansluiting van de auto, word er een FAKRA koppelstuk of een verloopstuk geleverd om de radiosignaal te ontvangen.

Wat is een AMP kabel?

De AMP kabel geeft een signaal aan een extern apparaat zoals een versterker. Te herkennen aan de blauwe kleur.

Wat is een ENT kabel?

Een ANT kabel is voor een elektrische antenne te activeren. Ook kan het de radio signaal versterken. Te herkennen aan de kleur licht blauw of blauw.

Mijn auto geluidsinstallatie heeft een versterker?

Heeft u geluidsinstallatie dat word aangestuurd via een versterker naar de fabrieksradio? Wij zorgen ervoor dat de huidige geluidsinstallatie gekoppeld wordt naar de Android autoradio.

Mijn auto heeft een achteruitrijcamera, kan ik deze behouden?

Met de juiste aansluitingen blijft de achteruitrijcamera behouden. Ook kunt u bij ons een achteruitrijcamera aanschaffen en laten installeren.

Kan ik ook TomTom navigatie laten installeren?

Ja, dat is zeker bij ons mogelijk, voorwaarde is wel dat u bij ons een Android multimedia autoradio aanschaft of een eigen autoradio met vanaf Android 10 besturingssysteem en die WiFi of 4G internet ondersteund.

Kan ik na installatie van TomTom navigatie zonder gebruik te maken van internet navigeren?

Na installatie van TomTom navigatie kaarten, is het mogelijk offline te navigeren.

Kan ik na installatie van TomTom navigatie ook buiten Nederland navigeren?

Ja, dat is mogelijk. Met de voor geïnstalleerde kaarten kunnen wij elk gewenste land wereldwijd voor u installeren.

Zijn alle Android autoradio geschikt voor TomTom navigatie?

Voor TomTom navigatie kaarten adviseren wij vanaf 2GB RAM werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Ook adviseren wij een snelle 8CORE processor. Bij volledige navigatiekaarten van continenten adviseer wij vanaf 4GB RAM werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Waarom werkt mijn handsfree bellen met Apple CarPlay niet goed en ben ik niet goed hoorbaar?

Gebruik je handsfree bellen met Apple CarPlay, dan is het belangrijk dat u Android autoradio ook met WiFi netwerk verbonden is.

Voor Apple CarPlay navigatie en audio is Bluetooth verbinding voldoend.

Let op! Om de WiFi hotspot te activeren, zet je het knopje van WiFi hotspot uit en weer aan.

Waarom werkt mijn handsfree bellen met Android Auto niet goed en ben ik niet goed hoorbaar?

Gebruik je handsfree bellen met Android Auto, dan is het belangrijk dat je Android autoradio ook verbonden is met een (originele) USB datakabel.

Voor Android Auto navigatie en audio is Bluetooth verbinding voldoende.

Kan ik mijn volume van de (externe) microfoon harder zetten?

Om de volume van de (externe) microfoon harder te zetten, selecteert u Bluetooth - Instellingen - Microfoon Again. Ook zijn deze volume instellingen te vinden in de Tlink, Zlink of Speadplay applicatie.

Mijn stuurwielbediening werkt niet na installatie van de Android autoradio?

Heeft u een Android autoradio geïnstalleerd en de stuurwielbediening werkt niet, dan zijn de lead kabels of CANBUS niet gekoppeld. Via instellingen General ziet u of de CANBUS is gekoppeld. Ziet u geen CANBUS activatie dan kunt u het volgende doen.

1 Verbindt de Android autoradio met Internet.

2. Via settings - Car settings- Other settings - model selecteren - selecteert u de CANBUS - Automerk - Automodel en klik op conform. Na het ophalen van de update, herstart de Android autoradio en is de CANBUS gekoppeld aan u auto.

Installatie handleiding downloaden Nederlands
Download installation manual English
Installationsanleitung Deutsch herunterladen

Jaguar XE, XF en F-Pace 2016-2019 Multimedia CarPlay & Android auto

Mercedes-Benz A/B/C/CLA/GLA/GLC Apple CarPlay & Android auto

Draadloos Apple CarPlay & Android auto voor BMW X1 E84 2009-2025

Apple CarPlay & Android auto voor Toyota RAV4 vanaf bouwjaar 2013

Wireless Apple CarPlay & Android auto voor MB SLK 2004-2011

Apple CarPlay & Android auto voor Volkswagen Up!, Seat Mii en Skoda Citigo

Apple CarPlay & Android auto voor Nissan Micra vanaf bouwjaar 2017

Peugeot 208 bouwjaar 2012-2016 Wireless Apple CarPlay & Android auto

Apple CarPlay & Android auto voor Volkswagen Polo bouwjaar 2004-2011

Hyundai i10 Apple CarPlay & Android auto bouwjaar 2008-2013

Volkswagen Multivan T5 Apple CarPlay 9 inch Multimedia

10.25 inch voor MB C klasse draadloos Apple CarPlay

9 inch Apple CarPlay Android 12 voor Fiat 500E

9 inch Android 12 Apple CarPlay & Android auto voor Ford fiesta 2008-2018

9.7 inch Apple CarPlay voor Land Rover Discovery 4

9 inch Apple

CarPlay + achteruitrijcamera voor Porsche Cayenne

CarPlay 7 inch voor Volkswagen Up! - Seat Mii - Skoda Citigo

CarPlay 8.8 inch voor Audi A6

Apple CarPlay 9 inch multimedia Android 13 voor Suzuki Swift

Apple CarPlay & Android auto 9 inch Fiat Bravo

Apple CarPlay voor Fiat Punto

Apple CarPlay 7 inch voor Ford Mondeo

19.1 inch Apple CarPlay voor Volkswagen Golf MK7

FAQ & Infomatie